طوفان زمستانی؛ میلگرد 19 هزار تومانی
تولید فولاد کشور چین از 10 دی ماه 99 تا 10 خرداد امسال افزایشی بود اما از 10 خرداد تا 10 شهریور امسال دولت چین در راستای سیاستهای محیطزیستی این کشور محدودیتهای سختگیرانهای بر روی فولادسازان چینی اعمال کرد و تولید فولاد چین آهنگی کاهشی به خود گرفت. چین از 10 مرداد تا 10 شهریور امسال 83.2 میلیون تن فولاد خام تولید کرده است که در مقایسه با مدت مشابه سال قبل حجم تولید خود را 13.2 درصدکاهش داده است.
آمریکا، ژاپن و برزیل به ترتیب 26.8 درصد، 22.9 درصد و 14.1 درصد تولید فولاد خود را در این فاصله یکماهه افزایش دادهاند اما به دلیل سیاستهای کاهشی چین و اینکه بیشتر از 50 درصد از فولاد جهان را کشور چین تولید میکند میزان تولید فولاد خام جهان در این مدت یکماهه به 156.8 میلیون تن رسید که کاهش 1.4 درصدی را نسبت به مدت مشابه در سال گذشته نشان میدهد.
به نظر میرسد سیاستهای محیطزیستی چین حداقل تا پایان سال میلادی جاری ادامه داشته باشد. علاوه بر این ماجرای کمبود زغال سنگ و قطعی برق نیز در هند و چین به وجود آمده و بحران انرژی و افزایش قیمت نفت و گاز در جهان نیز تشدید شده است. با وجود این عوامل بعید به نظر میرسد تولید فولاد در سال 2021 افزایش چشمگیری نسبت به سال 2020 داشته باشد. با توجه به افزایش جهانی قیمت انرژی هزینه تولید فولاد به عنوان یک صنعت انرژیبر بالا رفت و همین عامل بود که روند کاهشی قیمت فولاد که از اوایل خرداد ماه آغاز شده بود را تغییر داد و از اواسط شهریور قیمتهای جهانی فولاد صعودی شد.