3 ترس بزرگ جهانی در 2022
در چنین شرایطی سرنوشت این ماجراها در سال 2022 چه میشود و اقتصاد جهان در سال آیندهی میلادی به چه سمت و سویی میرود؟ چه ریسکهایی در 2022 اقتصاد جهان را تهدید کرده و مخاطرات سال آتی میلادی چیست؟
کرونا همچنان بزرگترین ترس جهان
با ورود به سال 2022 میلادی و درحالی که حدود 2 سال از پیدایش کرونا-ویروس میگذرد اما کرونا هنوز در نقاط مختلفی از جهان جان میگیرد حتی با وجود واکسیناسیون گسترده بسیاری از جوامع. سویههای جدید این ویروس بازارهای مالی و بازار کالاهای مهم و استراتژیک جهانی را تحت تأثیر قرار داده و باعث رشد سهام شرکتهای دارویی و سازندگان واکسن میشود.
به تازگی اومیکرون به عنوان جدیدترین سویه این بیماری مطرح شده است که البته هنوز ناشناخته مانده و همین مسئله به بحثها و حواشی مختلف و متضاد در بارهی آن دامن زده است و ممکن است قدرت سرایت شدیدتری نسبت به ویروس اولیه کرونا داشته باشد که همین مسئله ترسهای زیادی را در جوامع انسانس پدید آورده است.
تورم هدیه کرونا به جهان
طی 2 سال گذشته دولتهای مختلف مخصوصا دولت آمریکا سعی کردهاند با تزریق پول به اقتصاد و پرداخت آن به اقشار مختلف جامعه که با توجه به محدودیتهای کرونایی متضرر شدهاند و یا بخشی از درآمد خود را از دست دادهاند حمایت کنند اما این حمایتها بدون پیامد نیز نبوده است و باعث شده است تورم جهانی افزایش یابد به طوری که تورم آمریکا به بیشترین مقدار خود در طی 4 دههی گذشته رسیده است آن هم درحالی که حمایتهای دولتی رفتهرفته در حال کمرنگ شدن است و همین مسئله فشار را به قشر آسیبپذیر جامعه مضاعف میکند. فدرال رزرو ایالات متحده آمریکا قصد دارد برای کاهش تورم خرید اوراق از بازار بدهی آمریکا را کاهش دهد که این راهکار اگر چه میتواند اوضاع تورم را بهبود داده اما ممکن است اقتصاد آمریکا و جهان را با رکود مواجه سازد مخصوصا که به نظر میرسد رکود چین نیز در 2022 عمیقتر شود.
محیط زیست بحران همیشگی کره زمین
بحرانهای زیادی زندگی و حیات بشر امروزی را به خطر انداخته است که بیشک مهمترین آن به بحرانهای محیط زیستی برمیگردد. دگرگونی آبوهوایی، آلودگی هوا، کاهش بارندگی و گرمای زمین از این دست مشکلات است که در آینده میتواند تهدید اصلی حیات انسانی باشد.
با این وجود پیدایش ویروس کرونا باعث شد محیط زیست در دنیا طی یکی دو سال گذشته نفسی تازه کند که البته با گسترش واکسیناسیون در جوامع و همینطور برداشته شدن محدودیتهای کرونایی پیشبینی میشود اوضاع به شرایط پیشین برگردد. اما در هر صورت کرونا با ظهور خود شرایطی فراهم کرده است که وضعیت محیط زیست کره زمین نسبت به قبل بهتر شده و در حال حاضر مسائل زیستمحیطی به حاشیه رفته اما نگرانیها در این مورد همچنان پابرجاست مخصوصا اگر بشر بر سویههای جدید این بیماری در 2022 غلبه کند.
رکود چین عمیقتر میشود؟
رشد اقتصادی کشور چین در سال 2021 کمتر از 1 درصد تخمین زده میشود در حالی که این کشور به طور متوسط سالانه حدود 6 درصد رشد داشته است که این مسئله نشان میدهد چین دچار رکود اقتصادی شده است. رکود اقتصادی چین ناشی از رکود در بخش مسکن است که پیامدهایی همچون ورشکستگی غولهای ساختوساز در این کشور داشته است. شرکت اورگرند به عنوان بزرگترین شرکت تولید مسکن در چین در آستانهی ورشکستگی است که این اتفاق میتواند رکود بازار مسکن چین را عمیقتر کرده و اقتصاد چین را با بحران جدی روبهرو کند که البته متوقف شدن رشد اقتصادی اژدهاهای زرد رشد اقتصادی جهان را شدیدا تحت تأثیر قرار داده و کند میکند.