نقش فولاد در بومی سازی صنعت خودرو
صنعت فولاد، صنعت شکوفایی است و اگر بتوان تولید آن را افزایش داد در داخلی سازی بسیاری از صنایع خودکفا میشویم.
صنعت فولاد، صنعت شکوفایی و بالندگی است به طوری که اگر بتوان تولید آن را افزایش داد در داخلی سازی بسیاری از صنایع مانند خودرو خودکفا می شویم. فولاد آلیاژی است که کاربرد زیادی در تولید مواد و صنایع دارد، موادی که می تواند دست بیگانگان را در ساخت محصولات داخلی قطع کند.
با توجه به اینکه مدت زمان زیادیست تحریم هایی علیه ایران اعمال شده، خودروسازان اقدام به داخلی سازی محصولات خود کرده اند چرا که تمام محصولات تولید خودرو در کشور موجود است. یکی از اصلی ترین محصول موجود، فولاد است که خودروسازان برای ادامه حیاتشان به این آلیاژ مهم نیاز دارند.
فولاد نقش زیادی در ساخت و بومی سازی یک خودرو دارد. در خودروسازی از فولاد در ساخت قطعاتی مانند شاسی، ترمز، موتور، سیستم اگزوز، سقف خودرو، صفحات بدنه، ستون، در، سقف ها و ... استفاده میشود. فولاد نه تنها در ساخت خودرو بلکه در داخلی سازی قطعاتی چون ریل، ساختمان سازی، سازههای زیرساختی، ابزارها، کشتیها، قطارها، خودروها، ماشین آلات، تجهیزات و اسلحهها کاربرد گسترده دارد.
افزایش و کاهش قیمت فولاد در قیمت گذاری این دسته از محصولات از جمله خودرو تاثیر گذار است. اما مسئله ای که وجود دارد فولاد، آلومینیوم، مس و محصولات پتروشیمی به عنوان اصلیترین مواد اولیه در صنعت خودروسازی با کوچکترین نوسان قیمتی میتوانند موجب افزایش قابل توجه قیمت خودرو شوند.
فولاد نقش به سزایی در تولید خودرو دارد. امسال با توجه به شیوع کرونا تولید این کالا کاهش یافت.
محمد صادق چیت ساز عضو هیات مدیره اتحادیه صنف فروشندگان آهن و فولاد بیان کرد: دولت اعلام کرد که از ۲۳ فروردین صنوف میتوانند فعالیت خود را آغاز کنند، اما اینطور که مشخص است تا ۲۸ اردیبهشت انتشار کرونا کاهش خواهد یافت و به روال قبل باز خواهیم گشت. اکنون با توجه به شیوع کرونا چرخه تولید به شدت کاهش یافته است.
عضو هیات مدیره اتحادیه صنف فروشندگان آهن و فولاد و فلزات تهران تشریح کرد: نگاهی که به گذشته داشته باشیم، در سال ۹۸ سهام، در سال ۹۷ ملک و در سال ۹۶ خودرو بیشترین تقاضا را برای سرمایه گذاری و خودرو نقش بسیار اندکی داشت. با توجه به اینکه فولاد و ورق نقش زیادی در تولید خودرو دارند کاهش تولید این کالا میتواند باعث کاهش تولید خودرو شود.
چیت ساز افزود: سال گذشته قیمت ورق و فولاد حدود ۶۰ تا ۷۰ درصد افزایش داشت. قیمت ورق قطعا در تولید خودرو نیز تاثیر خواهد گذاشت و امسال شاهد افزایش قیمت خودرو خواهیم بود.
عضو هیات مدیره اتحادیه صنف فروشندگان آهن و فولاد و فلزات تهران تشریح کرد: در سال ۹۸ تقریبا حدود ۲۴ میلیون تن فولاد تولید داشتیم که ۷ میلیون تن آن صادرات و ۱۷ میلیون تن آن در داخل مصرف شد. در سال پیش رو با توجه به شیوع کرونا احتمالا تولید فولاد کاهش داشته باشد.
این مقام مسئول گفت: سال گذشته ۲۴ میلیون تن فولاد تولید داشت که نشان از رشد ۱۵ درصدی این کالا دارد. پیش بینی میشود امسال تولید فولاد به ۲۷ میلیون تن برسد، اما برای این تولید نیاز است که کرونا زودتر از بین برود.
منبع: خبرنگاری جوان