رویارویی ایران و آمریکا در 4 روز طلایی
روزنامه وال استریت ژورنال در مقاله خود به نقل از یک مقام غربی نوشت: ایران، ایالات متحده و اتحادیه اروپا در شرایطی دیپلماتهای خود را به وین می فرستند که، هر دو طرف انتظارات زیادی برای توافق پس از ماهها مذاکره دارند.
تصویر شماره ۱ - رویارویی ایران و آمریکا در برجام
تردیدها به حدی زیاد است که گفته می شود اروپاییها مذاکره کنندگان ارشد خود را به وین نفرستاده اند و آنطور که از شواهد امر پیداست این دوره مذاکرات فرصت آخراحیای برجام بوده و پس از آن آینده ای نا معلوم در انتظارت آن خواهد بود.
گفته می شود دراین دوره ، فرصت مذاکره بیشتر بر روی نکات طلایی و نهایی بوده و در صورت توفق اکثر تحریمهای بینالمللی علیه ایران در ازای محدودیتهای شدید فعالیت های هستهای لغو خواهد شد.
جوزب بورل مسئول سیاست خارجی اتحادیه اروپا در این زمینه اظهار داشت: هفنه گذشته پیش نویس نهایی را به طرفین ارائه شده است. باتوجه به متن مندرج در توافق نامه، ایران و آمریکا باید از این فرصت استفاده نمایند. وی همچنین افزود: در این دوره مذاکرات هیچ جای انعطافی وجود ندارد. و در صورتی که مذاکره کنندگان به اجماع برسند، از وزرای خارجه خواسته خواهد شد که که برای تایید متن به وین بیایند.
تختروانچی در ارتباط با مذاکرات دراین دوره گفت: ایران با حسن نیت مشغول مذاکره با طرفهای دیگر برای از سرگیری اجرای کامل توافق است.
جزئیات مذاکرات در این دوره
براساس آنچه در متن مقاله والستریت ژورنال آمده، توافق نهایی برروی نکات کلیدی مانند لغو تحریم ها علی سپاه پاسداران است. به گفته انریکه مورا در حال حاضر ایران موافق کرده که درخواست خود برای حذف فهرست تروریستی ایالات متحده در سپاه پاسداران را کنار بگذارد. اما در عین تاکید خود را براین داشته که واشنگتن دوباره این پیمان را رها یا تحریمها را دوباره علیه تهران اعمال نخواهد کرد.
در قسمتی دیگر در این گزارش آمده، ایران خواستار پایان دادن به تحقیقات آژانس بین المللی انرژی اتمی در مورد مواد هسته ای شده، این در حالیست که اروپا و آمریکا به دشت با این شرط مخالف کرده اند.
لازم به ذکر است، در ماه ژوئن آخرین دوره مذاکرات غیرمستقیم با واسطه اتحادیه اروپا بین باقری و مالی با هدف شکستن بن بست در مذاکرات بدون پیشرفت و نتیجه مشخص در قطر به پایان رسید.