نورد گرم 2 فولاد مبارکه پروژه ای راهبردی در صنعت فولاد کشور
به گزارش مدیران آهن: با توجه به پیشرفت روز افزون تکنولوژی صنایع فولادی در جهان، شرکت فولاد مبارکه برای خط تولید نورد گرم دو دلایل کافی و موجه داشته و این پروژه در به روز کردن تکنولوژی صنعت فولاد نقش به سزائی ایفا خواهد نمود.
گرید فولاد
مرتضی بلوکی در این زمینه اظهار داشت اگرچه در زمان احداث فولاد مبارکه تکنولوژی روز به کار گرفته شده است و این شرکت قادر بود کلیه نیازهای کشور را تامین نماید ولی در روزگار کنونی با توجه به پیشرفت هایی که در زمینه تولید فولاد و گرید های مختلف آهن آلات شکل گرفته است، اهمیت راه اندازی نورد گرم 2 فولاد مبارکه بیش از پیش مشخص می گردد. پیش از این برای صنایع مختلف از جمله لوازم خانگی، تولید خودرو و ساختمان سازی از گرید های محدودی استفاده می شد اما درحال حاضر برای هر منظوری یک گرید مشخص کار می شود که می تواند الزامات مربوطه را برآورده کند. همچنین تولید فولاد در عرض ها و طول های متنوع می تواند در بسیاری از موارد برای تولید محصولات فولادی به کار رود.
مقاطع طویل فولادی
در راه اندازی خط نورد گرم شماره 2 فولاد مبارکه تولید انواع مقاطع طویل فولادی نیز در نظر گرفته شده است. البته از انواع مقاطع فولادی می توان به میلگرد ، تیرآهن ، نبشی و ناودانی اشاره نمود که چنین مقاطعی خصوصا میلگرد و تیرآهن توسط ذوب آهن اصفهان تولید می گردد. شرکت فولاد مبارکه با توجه به پیشرو بودن خود در صنعت فولاد قصد دارد از حرکت رو به جلوی صنعت فولاد جا نمانده و با استفاده از روش های نوین نیازهای روز صنعت فولاد کشور را تامین نماید.
خام فروشی فولاد
از دیگر اهداف بسیار مهم شرکت فولاد مبارکه برای خط تولید نورد گرم 2 جلوگیری از خام فروشی فولاد می باشد. با توجه به اینکه زنجیره تولید و مصرف فولاد به طور کامل در کشور وجود دارد شایسته نیست تولیداتی همچون گندله، آهن اسفنجی، اسلب و دیگر محصولات فولادی به صورت خام از کشور صادر شده و تولید کنندگان فولاد برای تامین مواد خام مورد نیاز خود با مشکل مواجه گردند. لذا با به کار گیری خط نورد گرم 2 فولاد مبارکه می توان به طور وسیعی از این خام فروشی جلوگیری به عمل آورد.
قیمت میلگرد ذوب آهن اصفهان ، تیرآهن ذوبی، ورق سیاه فولاد مبارکه در مدیران آهن
تحریم فولاد ایران
اگرچه در حدود ده سال پیش مقرر شده بود این خط نورد گرم با کمک شرکت های اروپایی به مرحله راه اندازی و تولید برسد، ولی به دلیل تحریم های ظالمانه که در زمینه فولاد بر کشور تحمیل شده است ادامه همکاری ها با شرکت های اروپایی مقدور نبوده و از طرفی شرکت های داخلی می توانند در این زمینه ورود کرده و به بومی سازی هرچه بیشتر صنعت فولاد کمک نمایند.