مشکلات صادرات فولاد در ایران
از عوامل و مشکلات صادرات فولاد میتوان به افزایش تقاضا های داخلی، ویروس همه گیری کرونا، برخی افراد برای بی ارزش نشدن سرمایه خود نسبت به خرید داخلی اقدام و محموله ها را در انبار خود دپو میکنند و ... این عوامل علاوه بر اینکه مشکلاتی را در صادرات فراهم میکند بی تاثیر در روند قیمت گذاری بازار آهن نیست.
رئیس انجمن تولیدکنندگان فولاد مهمترین عامل در کاهش صادرات فولاد ایران را افزایش تقاضا های داخلی دانستند. بسیاری از کارشناسان از محدودیت صادرات آهن و فولاد و دیگر مشکلات ابزار نگرانی کردند و دلایل آن را مصوبه های اخیر وزرات صمت می دانند.
از عوامل مختلفی که در کاهش صادرات فولاد دخیل است شامل افزایش تقاضا در محصولات فولادی، ارتقا در تولید خط لوله نفت و گاز، افزایش تولید خودرو، مصرف ورق برای سازه ها و پروژه های ساختمانی و ... را میتوان نام برد. هدف گذاری تولید 33 میلیون تن فولاد در سال جاری نه تنها توجیه اقتصادی دارد بلکه به دلیل تقاضا زیاد پتانسیل تولید 40 میلیون تن را فراهم میکند.
از موانع دیگر صادرات فولاد، ویروس کرونا بود که محدویت های بین المللی و قوانینی که وزرات صمت تعیین کرده، صادرات فولاد را تحت شعاع قرار داده است. برخی از کارشناسان بازارآهن معتقدند: در بیشتر مواقع نیاز های داخلی واقعی نبوده و بخشی کاذب است و افزاد سودجو برای بی ارزش نشدن سرمایه شان نسبت به خرید داخلی اقدام میکنند و محموله های در انبار های خود دپو میکنند همین موضوع موجب از دست دادن صادرات میشود.
قیمت محصولات فولادی در بازار آهن