در بازار آهن ایران چه خبر است | 15 مهر ماه 99 | تحلیل بازار آهن ایران
در بازار فولاد برخی وقایع نظیر صادرات مواد اولیه به جای توزیع در میان صنایع پایین دستی، گرفتن سهمیه بیشتر از طریق سامانه بهین یاب وخام فروشی همگی جز مواردی هستند که نیاز به بررسی قوه قضائیه و دستگاه های نظارتی دارند. البته چندماهی می باشد که معاون قضایی دادستان کل کشور در خصوص همین موارد به کارخانجات فولاد، صنایع پایین دستی، تامین مواد اولیه و ... ورود کرده و هنوز نتایج تحقیقات اعلام نشده است.
در مردادماه سال جاری علاوه بر کمبود مواد اولیه برای صنایع پایین دستی، موضوع رانت و اخلال در نظام اقتصادی هم وجود دارد و معاون قضایی دادستان کل کشور اعلام کرد در عرضه فولاد شاهد وجود امضای طلایی و حیاط خلوت های متعدد هستیم.
سعید عمرانی افزود: متاسفانه شاهد این هستیم که کارخانه های رده پایین 10 الی 20 درصد ظرفیت کارمیکنند در صورتی که مواد اولیه فولاد ها 10 ها تن بیش از مصرف است. فولاد امروزه وسط سفره مردم است اکثر وسایلات نظیر بدنه خودرو، قوطی رب، لوازم خانگی و ... همگی مرتبط با صنعت فولاد است و گرانی فولاد تاثیر مستقیم بر دیگر محصولات نیز خواهد گذاشت.
وی افزود: با اینکه برای ساخت کارخانه های فولاد حدود 10 میلیارد هزینه شده است نباید اینگونه باشد. علت این موضوع می تواند این باشد که سهامداران هرکاری دوس دارند انجام میدهند و در نظام اقتصادی اختلال ایجاد کردند.
این روزها چشم فعالان بازار به ساختمان شیشه ای میرداماد دوخته شده و اکثریت در انتظار سقوط نرخ ارز نشسته اند. نرخ ارز بدون چون و چرا تاثیرمستقیم در قیمت و تولید اکثریت محصولات میگذارد. گرچه در زمینه تولید برخی محصولات، نرخ ارز اصلا دخل و تصرفی ندارد ولی این افزایش نرخ ارز زمینه سواستفاده برای سودجویانه فراهم آورده است.
مردم در دو راهی سلامت و اقتصاد رسیده اند. شیوع ویروس کرونا همزمان با نابسامانی های اقتصاد همه را متزلزل کرده است. کرونا با قدرت میتازد و سلامت جامعه را تهدید کرده است. شعار این روزهای مردم در بحران اقتصادی این است که امروز نخری فردا گرانتر میخری ...
با این تفاسیر امیدواریم بلاتکلیفی های نرخ ارز، دو راهی سلامت و اقتصاد، فولاد کشور و دیگر مشکلات که دامن گیر تمام اقشار جامعه شده است در کسری از زمان برطرف شود.
قیمت محصولات فولادی در مدیران آهن