تاثیرات بومی سازی در صنعت فولاد ایران
رئیس سازمان ایمیدرو خداداد غریب پور در حاشیه سمپوزیوم افزود: در حوزه فولاد حرف های زیادی برای گفتن داریم و امسال تولید ما به بالای 30 میلیون تن رسیده است. او ظرفیت کنونی را بیش از 43 میلیون تن اعلام کرد و گفت: صادرات فولاد میتواند بیش از 4 میلیارد دلار ارزآوری داشته باشد و میتوان 200 هزار شغل مستقیم ایجاد کرد.
معاون وزیر صمت ادامه داد: سمپوزیوم همایش علمی است که ضرورت های تحقیقاتی و علمی این صنعت را در زمینه ایمنی، بهره وری، کاهش گازهای گلخانه ای، کاهش مصرف آب، برق و گاز و تولید فولاد های خاص را بررس میکند. تاکید اصلی او بر بومی سازی و تمرکز بر ساخت داخلی است و افزود: باید از ظرفیت های داخل کشور استفاده شود چرا که ضرورت اصلی تمرکز بر ساخت داخلی است و باید در این گونه همایش ها مورد توجه قرار گیرند.
غریب پور در زمینه صادراتی افزود: صادرات محصولات معدنی به بیش از 100 کشور دنیا امکان پذیر است و هم اکنون زمینه های صادراتی متنوعی در صنایع معدنی داریم. با اینکه تحریم هایی وجود دارد ولی با این حال توانسته ایم ظرفیت صادراتی محصولات فولادی را حفظ کنیم و ارتقا دهیم. لازم به گفتگو است که امسال تقریبا 39 درصد کاهش صادرات محصولات فولادی داشتیم و مقداری از آن به بالا رفتن نیازهای داخلی بستگی دارد و ویروس کرونا، نرخ ارز و دیگر مشکلات در این زمینه بی تاثیر نبوده است.
در مورد مسائل مواد معدنی و حفاری در عمق اعلام کرد: اکنون حفاری تا عمق 1000 متر انجام میشود اما در این زمینه نیاز داریم به شرکت هایی که میتوانند با تجهیزات خاص در اعماق بیشتر استخراج کنند، دعوت به کار کنیم و باید بروی وسایل این کار از قبیل تکنولوژی و ماشین آلات تمرکز شود.
مدیر عامل ایمیدرو اعلام کرد: این سمپوزیوم هر سال دایر میشود و به این معنا است که در این صنعت رونق وجود دارد و امید داریم تبادلات صورت گرفته به نتایج مثبتی ختم شوند.
قیمت محصولات فولادی در مدیران آهن