در بازار آهن ایران چه خبر است | 10 آبان ماه 99 | تحلیل بازار آهن ایران
به گزارش مدیران آهن، احمد دنیانور، عضو انجمن تولید کنندگان فولاد ایران، مسائل صنعت فولاد را در شبکه خبر، مورد تجزیه و تحلیل قرار داد. او با اشاره به اینکه در سال 1357 تولید فولاد 380 هزار تن بود خاطر نشان کرد با شروع فشار حداکثری تحریمها در سال 1384، تولید فولاد به 10 میلیوت تن رسید و در سال جاری ظرفیت صنعت فولاد کشور به 40 میلیون تن رسیده است که تولید سالانه معادل 30 میلیون تن میباشد.
وی گفت با توجه به تحریمهای سنگنین، رشد روز افزون صنعت فولاد کشور بعد از انقلاب، از افتخارات و نشان توسعه یافتگی ایران است. دنیانور افزود: به طور میانگین در دهه گذشته سالانه حدود 5.3 درصد صنعت فولاد رشد داشته که امسال این رشد به 9 درصد رسیده است.
دنیانور با بیان اینکه از مهمترین شاخص های اقتصاد کشور، صنعت فولاد میباشد، صنعت فولاد را به عنوان یک صنعت مادر خواند و آن را از مهمترین فرصتهای ایجاد اشتغال در سراسر کشور برشمرد.
تولید فولاد به بیش از 50 میلیون تن خواهد رسید
عضو انجمن تولیدکنندگان فولاد ایران گفت: با توجه به شکل گیری برنامه جامع فولاد در سال 1384 و برنامه ریزی تولید سالانه 55 میلیون تن فولاد در سال 1404 در برنامه بیست ساله، کمتر فردی باور میکرد که در شرایط فعلی صنعت فولاد به این عدد نزدیک شده باشد.
وی افزود: صنعت فولاد کشور فاصله زیادی با استاندارد تولید سالانه در سطح جهانی ندارد، با توجه به اینکه میانگین تولید سالانه در جهان 74 درصد از ظرفیت اسمی است، ظرفیت عملیاتی تولید فولاد در ایران 71 درصد از ظرفیت اسمی میباشد. در سال 84 با وجود ساخت اولین واحد القایی، واردات فولاد کشور به میزان 15 میلیون تن بود، اما اکنون صادرات صنعت فولاد به 9 میلیون تن رسیده و واردات فقط 400 هزار تن است.
دنیانور تامین مواد اولیه را اصلی ترین وظیفه دولت در صنعت فولاد برشمرد و افزود : اگر با دستورات و بخشنامه های دولتی برای صنعت فولاد مانع تراشیده نشود، آنگاه بخش خصوصی میتواند در این زمینه پویا و فعال باشد، لذا از دولت انتظار میرود که فضای کار را برای بخش خصوصی تسهیل کند و وزارت صنایع باید در زمینه تامین مواد اولیه جدی تر عمل کند.
وی با روشن دانستن آینده صنعت فولاد در کشور خاطر نشان کرد: نیاز داخلی به خرید تجهیزات از خارج در چند سال آینده به طور کامل رفع خواهد شد و تولید سالانه 55 میلیون تن بر اساس چشم انداز بیست ساله، در سال 1404 بطور حتم محقق خواهد شد.
رفع مشکلات صنعت فولاد با عرضه کل محصولات فولادی در بورس کالا
دنیانور گفت: صنعت فولاد کمترین اثر را از تحریم را پذیرفته است، با توجه به وجود مواد اولیه به میزان کافی، در صورتی که عرضه در بورس کالا برای تمامی محصولات فولادی باشد، میتوان به جذب سرمایه بخش خصوصی، اکثر مشکلات صنعت فولاد را برطرف کرد.
وی با اشاره به عدم عرضه فولاد توسط برخی از واحدهای تولید کننده در بورس کالا، گفت: این موضوع باعث میشود که مواد لازم به صنایع مادر نرسد. برای حل این مشکل هم در مجلس شورای اسلامی، اخیرا مصوبهای شکل گرفته است که بر اساس آن همه محصولات فولادی الزام دارند که در بورس کالا عرضه شوند که این مصوبه باعث حل مشکلات خواهد شد.