در بازار آهن ایران چه خبر است | 3 آذر ماه 99 | تحلیل بازار آهن ایران
قیمت تیرآهن در بازار فولاد
رئیس اتحادیه آهن و فولاد از آمار منتشر شده در خصوص افزایش سه برابری قیمت تیرآهن گفته است: این آمار نسبت به اواخر سال 98 عنوان شده و آمار درستی است. محصولات در پله صعود قرار گرفته اند و بعضی اقلام مثل ورق آهن حتی 4 برابر شده، قیمت تیرآهن نزدیک 3 برابر شده و حتی میلگرد که کیلویی 3 الی 4 تومان بود حالا به کیلویی 12 الی 13 رسیده است.
به گفته محمد آزاد، رئیس پیشین اتحادیه آهن و فولاد، علت افزایش قیمت ها را بر این اساس دانست که قیمت فوب جهانی به دلار هر کالایی را به ریال تبدیل می کنند و به عنوان قیمت پایه ارائه می دهند در حالی که این اقدام اشتباه است، ما که واردات نداریم و حتی این کالا را صادر می کنیم و قیمت آن در داخل ربطی به قیمت ارز ندارد. این اقدامات باعث افزایش قیمت آهن شده و شده حدود 20 درصد از خریداران آهن کاهش داده است.
حمیدرضا رستگاری در مورد گرانی های اخیر در بازار آهن افزود: یکی از کالا های اساسی و پرکاربرد در هر کشور فولاد است و جزء کالاهایی محسوب می شود که به توسعه کشورهای در حال توسعه کمک می کند. آهن و فولاد از کالاهای استراتژیک در کشور ما محسوب می شود که در صنایع مختلف از ساخت و ساز مسکن گرفته تا خودرو سازی، لوازم خانگی، صنایع کشی و ... کاربرد دارد اما افزایش تحریم ها، نوسانات ارزی و رشد نرخ تورم باعث گرانی های اخیر شده است.
اکثر کارشناسان بر این باورند که در بازار آهن رقابت سالم وجود ندارد و در بخش توزیع آهن در بازار مشکلاتی وجود دارد که باید حل شود. متاسفانه روند توزیع آهن و فولاد در کشور نظام مند نیست و برخی از تولیدکنندگان اقدام به توزیع آهن در بازار و قیمت گذاری کالا می کنند و همین امر باعث بهم ریختگی بازار شده است.