اتفاقات دامن گیر بازار فولاد ایران
همان گونه که در متن شیوه نامه جدید فولاد ذکر شده که اگر شمش های عرضه شده برای سه هفته متوالی خریدار نداشته باشد، قیمت پایه حدود 5 درصد کاهش خواهد یافت که البته اگر قرار باشد این بند از شیوه نامه اینگونه تفسیر شود قیمت پایه بورس به جای ضریب 80 درصد CIS، ضریب 75 درصد را دریافت میکند.
احتمال افزایش نرخ دلار نیمایی و همچنین قیمت محصولات فولادی CIS در هفته های آتی، بازهم اجازه نخواهد داد که قیمت شمش فولادی کاهش یابد؛ مگر اینکه طبق خود شیوه نامه برای نرخ های CIS به جای هفته قبل از عرضه، آخرین هفته میلادی قبل از عرضه را در نظر بگیرند که در این صورت هم، باز رشد نرخ دلار نیمایی مانع از کاهش قیمت های پایه خواهد شد. بنابراین اگر از هر زاویه ای بسنجیم احتمال کاهش نرخ پایه بورس تا زمانی که اصرار بر اجرای شیوه نامه جدید در این بازار فیزیکی وجود داشته باشد، تقریبا منتفی است و عدم استقبال از شمش های عرضه شده در بورس، در صورتی که در بازار آزاد خرید و فروش نیز ممنوع شود، می تواند به قفل شدن بازار فولاد بینجامد و سرانجام نوردکاران ناچار خواهند شد برای تامین مواد اولیه مورد نیاز خود شمش ها را با همین قیمت خریداری کنند و میلگرد خود را با شیوه نامه جدید در بورس عرضه کنند که در این صورت احتمال دارد قیمت میلگرد در چند روز یا چند هفته آینده بسته به درصد رقابت در بورس و فاصله میان بورس و بازار آزاد به 12500 تومان تا 14000 تومان خواهید رسید.
البته برخی معتقدند این اتفاق برای بازارفولاد اتفاق نمی افتد چرا که بازار آهن کشش این اتفاقات را ندارد. اگر در این روند عدم استقبال و قفل بودن این معاملات در بورس کالا ادامه پیدا کند، خواه یا ناخواه افزایش های هیجانی بازار فولاد راه به جایی نمی برد و نرخ ها خیلی سریع به شرایط روز یکشنبه باز می گردد. البته این رویکرد زمانی رخ می دهد که بازار با افزایش نرخ ارز مواجه نشود، اما اتفاقات سیاسی حاکی از آن است که احتمال دارد در چند روز آینده با افزایش نرخ ارز بازار فولاد دچار رشد هیجانی خواهد شد.