رکود در بازار آهن آلات
در اواسط هفته گذشته اجرای نا بهنگام شیوه نامه جدید دولت در تعیین قیمت پایه شمش در بورس کالا حدود هزار تومان بالاتر از نرخ کف بازار شمش القایی، به نوعی شوک و سردرگمی خاصی را به بازار آهن وارد کرد و شاهد آن بودیم که پس از بسته شدن فروش اغلب تولیدکنندگان مقاطع طویل فولادی و محصولات دیگر نظیر لوله و پروفیل در روزهای اواسط هفته بین 600 تا 1000 تومان افزایش قیمت یافت، اما در روزهای بعدی در برابر رشد بیشتر قیمت ها مقاومت کرد.
نکته اصلی درباره مقاومت این است که با اجرای شیوه نامه جدید اختلاف میان قیمت کشف شده شمش و میلگرد در بورس کالا به حدود 3 درصد رسیده است، اما به نظر می رسد تداوم رکود بازار آهن بر اثر انتظارات کاهشی ناشی از پیروزی بایدن و همچنین وضعیت کرونایی حاکم شده بر کشور و کاهش فعالیت های ساختمانی و صنعتی در فصل سرد سال، همچنین وزنه سنگین تری از نرخ های پایه بورس کالایی برای ایجاد تعادل قیمتی در بازار آزاد دارد و همین امر مانع رشد شدید قیمت ها در دوران پیاده سازی نهاوندیان در بازار فولاد کشور گرفته است.
هفته گذشته بازار فولاد با کاهش قیمت محصولات فولادی مواجه بود که همین امر باعث بدون مشتری شدن بازار شد و مصرف کنندگان در انتظار کاهش بیشتر محصولات فولادی دست به خرید نمی زند . بدون مشتری ماندن بخش زیادی از شمش های فولادی و مقاطع طویل عرضه شده در معاملات این هفته بورس کالا مانند هفته های گذشته مشاهده کردیم و از آن مهمتر، دیدیم بازار آزاد نیز در دو روز پایانی هفته به نوعی در برابر رشد بیشتر قیمت ها مقاومت کرد.
نکته حائز اهمیت این است که قیمت بیلت و میلگرد صادراتی CIS به عنوان مبنای نرخ گذاری محصولات فولادی در بورس کالا در یک هفته گذشته به ترتیب حدود 20 و 50 دلار افزایش یافته است.
قیمت میلگرد در بازار آهن