در بازار آهن ایران چه خبر است | 22 آذر ماه 99 | تحلیل بازار آهن ایران
به گزارش مدیران آهن: سیگنال های متناقضی در ابتدای هفته اول آذر ماه در بازار آهن ایران رخ داد. از طرفی با کاهش نرخ دلار نیمایی انتظار می رود که کلیه محصولات فولادی با کاهش قیمت همراه شوند. از سویی دیگر تقاضای کم دررینگ معاملاتی بورس کالا نشان از احتمال کاهش و یا ثبات قیمت در بازار آهن دارد.
در هفته ی ابتدای آذرماه 99 با کاهش نرخ دلار نیمایی و از طرفی با کاهش قیمت محصولات فولادی و کاهش تقاضا جهت خرید مواجه شدیم. فعالان بازار صنعت فولاد و مصرف کنندگان فولاد مدت ها در انتظار کاهش قیمت به سر می بردند اما در آذر ماه این وقایع رخ داد که با کاهش قیمت دلار و قیمت محصولات فولادی مواجه شدیم ولی تقاضا در بازار آهن کم بود.
علت کاهش تقاضا را می توان به این عوامل ذیل نسبت داد:
- کاهش مویرگی نرخ دلار نیمایی در آذر ماه امید به آن می رود که بازار آهن و فولاد که مدتی سیر صعودی و رکود را تجربه کرده است مجددا گرم شده و از حالت رکود خارج گردد.
- از طرفی در پایان نیم سال دوم با کاهش سرعت در ساخت و ساز انتظار می رود که قیمت تیرآهن و قیمت میلگرد با کاهش همراه باشد. این یکی از تعلل هایی بود که مصرف کنندگان آهن در مورد قیمت اهن آلات در فصل زمستان داشتند.
- بورس کالا در این ماه با تقاضاهای کاذب مواجه شد که این امر باعث کاهش صادرات فولاد و دو زیان اساسی در بر داشت، ابتدا اینکه کشور را از درآمدهای ارزی دور میکند و دوم اینکه بعد از آن ضمن از دست دادن بازارهای صادراتی، تولید کاهش خواهد یافت و در نهایت صنعت فولاد در رسیدن به افق چشم انداز 1404 دچار مشکل خواهد شد.
- از طرفی شیوه نامه جدید موجب شد که تولیدکنندگان شمش، اسلب در فشار قیمتی قرار گرفته اند و معتقدند این شیوه نامه ناعادلانه است. کارخانجات تولید شمش، بازندگان اصلی این شیوه نامه هستند اما نوردکاران به دلیل تامین راحت شمش و ایجاد تعادل از طریق بورس کالا از این شیوه نامه حمایت می کنند. این شیوه نامه در دست اصلاح می باشد.
- تعطیلی های دروان کرونا نیز در این این امر بی اثر نبوده و زمینه کاهش تقاضا در بازار فولاد را نیز فراهم کرد.
در مجموع می توان گفت وجود سیگنال های متناقض در بازار آهن و فولاد باعث گردیده که علاوه بر کاهش قیمت فولاد با کاهش تقاضا در بازار آهن نیز مواجه شد و این امر باعث سردرگمی بازار آهن می شود چرا که برخی افراد در پاسخ به این سردرگمی می گویند مصرف کننده نهایی در انتظار کاهش قیمت به سر می برد و حال که با کاهش نسبی همراه شده دست از خرید برداشته و در انتظار ثبات بازار به سر می برد. علاوه بر سردرگمی در بازار آهن ، بازار مصرف کننده نیز سردرگم شده و آن ها نیز خود نمی دانند که چه کنند.