چند نفر در ایران به واکسن کرونا نیاز دارند؟
در بحبوبه نبرد با کرونا و در کنار خواست عمومی مردم برای تهیه واکسن از سوی مسئولان، این سوال مطرح می شود که آیا همه افراد به واکسن کرونا نیاز دارند؟
در روزهای گذشته هشتگ واکسن بخرید در فضای مجازی ترند شده که نشان از یک خواسته عمومی از مسئولان برای تهیه واکسن است. که در این میان نظام بهداشت و درمان کشور اعلام کردند حداقل تا پایان بهار آماده نمی شود به همین دلیل مردم انتظار دارند تا هرچه زودتر اقدام موثری برای خرید واکسن انجام شود.
با توجه به مسائل مطرح شده در زمینه خرید واکسن و تولید آن در داخل، رئیس جمهور عصر دیروز (دوشنبه 8 دی ماه) در پایان جلسه سران قوا در مجلس با تاکید بر اینکه دو قطبی ها و بحث های مطرح شده در جامعه، سازنده و مفید نیست، گفت: مردم توجه داشته باشند که از چند طریق دنبال تهیه واکسن هستیم، یک واکسن داخلی که تقریبا سه مرکز شامل دو موسسه بزرگ و یک شرکت دانش بنیان در مسیر تهیه آن هستند، کمک های لازم به آن ها انجام میگیرد و امیدواریم این ها موفقیت کامل را بدست بیاورند.
روحانی افزود: مسیر دوم ساخت واکسن با یک کشور دیگر است که ما همکاری ها با هم شروع کردیم و در حال انجام هستیم، این واکسن اگر به نتیجه برسد ساخت دو کشور خواهد بود.
وی گفت: مسیر سوم، خرید واکسن از خارج است؛ که از طریق سازمان بهداشت جهانی یا همان کواکس اقدامات لازم جهت خرید واکسن را انجام دهیم.
وی نیز تصریح کرد: مردم اطمینان داشته باشند اگر واکسنی از خارج تهیه کنیم اطمینان کامل از این کار حاصل خواهیم کرد. در واکسن داخلی هم زمانی مجوز واکسیناسیون صادر خواهد شد که به اطمینان نهایی برسیم و همه مراحل را طی کند.
نیازی به تزریق واکسن برای همه نیست
حمید سوری اپیدمیولوژیست در پاسخ به این پرسش گفت: ابتدا آنکه واکسن به اندازه همه نیست که همه بخواهند ترزیق کنند. نکینه بعدی این است که اگر واکسن هم به اندازه وجود داشت نیازی نیست همه تزریق کنند. بر همین اساس همه کشور ها تزریق واکسن را بر اساس مهیار اولویت بندی کردند. در ایران نیز چنین اولویت بندی هایی وجود خواهد داشت.
در اولیت بندی برای واکسن مشخص می شود که افرادی بیشتر در معرض خطرند و یا چه کسانی شانس بیشتری برای ابتلا به کرونا دارند و یا اینکه در صورت ابتلا چه اثرات سوئی خواهند داشت.
نیاز به اولویت بندی برای تزریق کرونا داریم
در واقع ابتدا کشور باید اولویت بندی همه جانبه برای واکسیناسیون تهیه کند که بر اساس آن ابتدا گروه های پرخطر، بیماران زمینه ای و افرادی که در معرض کرونا قرار دارند، واکسنیه شوند و در گام بعدی سایر گروه های جامعه در فهرست دریافت واکسن قرار بگیرند.
واکسن کرونا اینگونه نیست که پس از تزریق مصونیت دائمی داشته باشد. واکسن 4 تا 6 ماه مصونیت ایجاد می کند. بنابراین افزادی که واکسن دریافت میکنند به واکسن یاد آورد هم نیاز دارد. بنابراین اگر 20 میلیون دوز ارد شود 10 میلیون نفر میتواند این واکسن را ترزیق کند.