متوقف شدن اجرای شیوه نامه جدید فولاد
معاون بهرهبرداری ذوب آهن اصفهان گفت: اگر شیوه نامه فولادی تداوم پیدا می کرد و یا اینکه در آینده چیزی مشابه به آن انجام می شود، طی چندماه کل زنجیره فولاد از بالا تا پایین متوقف خواهد شد، این در حالیست که در کشورهای ارزی وجود ندارد و تولیدکنندگان نیاز دارند ارز مورد نیاز خود را تامین کنند.
مهرداد تولیان با اشاره به دو ایراد شیوه نامه فولادی، گفت: در کل هویت وجودی بورس با قیمت گذاری در تناقض صد درصدی است و با اشاره به قیمت گذاری در بورس، رانت ایجاد می شود، همچنین باید توجه داشت که در دنیا قیمت در بورس وجود ندارد و قیمت در بورس بر اساس میزان عرضه و تقاضا تعیین می شود.
همچنین محدودیت دیگر این شیوه نامه با توجه به این که قیمت ها را فوقالعاده کاهش می داد این است که فولاد ساز را ناچار کرده بود تا فقط با 70 درصد قیمت جهانی محصولات خود را در بورس عرضه کند و این موجب دلالان در بازار می شود.
تولاییان همچنین با اعتقاد بر اینکه شیوه نامه فولادی، به نوعی سدی در برابر صادرات بود، تصریح کرد: صادراتی باید در شرایطی رخ دهد که محصول در بورس کالا عرضه می شود و خریدار نباشد، اما هنگامی که محصول با 70 درصد قیمت جهانی در بورس عرضه شود، هم خریدار بوده و به نوعی محصول را احتکار می کنند، چرا که میدانند شرایط دوام نمی آورد، بنابراین این شیوه نامه به نوعی مانعی برای صادرات بود.
وی همچنین افزود: شرکت ذوب آهن اصفهان سالانه به 400 میلیون دلار نیاز ارزی دارد که آن را باید از طریق صادرات تامین کند، در حالی که این شیوه نامه به نوعی موجب قفل شدن این کارخانه و دیگر فولادی های کشور شده است.
معاون بهرهبرداری ذوب آهن اصفهان با بیان اینکه در کشور تنها خریدار و مشتری معادن زغال، ذوب آهن است، گفت: با اجاری این شیوه نامه به نوعی کل معادن زغال سنگ تعطیل می شود.
معاون بهرهبرداری ذوب آهن اصفهان گفت: اگر شیوه نامه فولادی تداوم پیدا می کرد و یا اینکه در آینده چیزی مشابه به آن انجام می شود، طی چندماه کل زنجیره فولاد از بالا تا پایین متوقف خواهد شد، این در حالیست که در کشورهای ارزی وجود ندارد و تولیدکنندگان نیاز دارند ارز مورد نیاز خود را تامین کنند.
لغو شیوه نامه توسط معاون اول رئیس جمهور منجر به حل این دو مشکل در زنجیره فولاد شده است، گفت: باید توجه داشت به دلیل شرایط فعلی، صنایع به اندازه کافی درگیر مشکل هستند و نباید با تصمیمات داخلی برای آن ها محدودیت ایجاد کنیم.