احتمال افزایش قیمت ها در بازار آهن
بازار آهن در هفته گذشته با وجود رکود، اولایل هفته با رشد ملایم قیمت ها همراه بود که اواسط هفته این رشد به حداقل رسید و با کاهش قیمت دلار از روز دوشنبه بازار آهن مجدد به ثبات قیمتی بازگشت و همچنین به صورت محدود شاهد کاهش قیمت ها بودیم.
همچنین بورس در هفته گذشته با استقبال خوبی مواجه شد و با احتساب مالیات بر ارزش افزوده حدود 11493 تومان قیمت گذاری شد و براساس خرید بیش از 50 درصد از حجم عرضه های شمش و مقاطع، در هفته آینده این محصولات با ضریب 80 درصد CIS معامله خواهد شد.
اما محدود قیمتی انواع محصولات فولادی که میلگرد 14 آجدار با افزایش 134 تومانی به 12735 تومان رسید، قیمت تیرآهن 14 نیز با افزایش 166تومانی به 13433 تومان، میانگین قیمت نبشی با 111 تومان افزایش به 13231 تومان رسید. قیمت پروفیل ضخامت 2 با افزایش 359 تومانی به 21775 تومان، قیمت شمش القایی نیز با افزایش 125 تومانی به 11370 تومان رسید.
در هفته گذشته با چند روایت همراه بودیم که مبنای آن تاثیر مستقیم بر نرخ دلار بود. همچنان تکلیف بازگشت آمریکا به برجام مشخص نیست و بایدن با حضور در وزارت خارجه در رابطه با ایران صحبتی نکرد. از سوی دیگر منابع خارجی از پیشنهاد جدید طرف اروپایی خبر می دهند که در ازای امتیازات اقتصادی ایران به تعهدات خود در برجام بازگردد.
در واقع هنوز واکنشی برای بازگشت آمریکا به برجام نیست و همین موضوع می تواند سبب واکنش بازار سرمایه و بازار پول شود و اگر دلار به تاثیر از این تحولات مجددا روند صعودی را به خود گیرد در بازار آهن بار دیگر شاهد ثبات نسبی و افزایش قیمت ها خواهیم بود. در این بین قیمت ها جهانی فولاد و از جمله محصولات CIS روند نزولی را طی می کند و در روز گذشته بیلت CIS با هشت دلار کاهش به 538 دلار در هر تن رسید، با این حساب تنها عاملی که سبب افزایش قیمت ها در بورس کالا می شود قیمت دلار است.
همچنین رئیس بانک مرکزی در یک برنامه تلویزیونی اعلام کرد دلار به زیر 20 تومان برمیگردد که این سخن با واقعیت های اقتصادی همخوانی ندارد و این هفته مشخص می شود که آثار این مصاحبه ها در بازار کوتاه مدت است.
در این بین احتمالا خریداران بازار بورس در روز چهارشنبه با در نظر گرفتن اینکه در این هفته قیمت دلار افزایش می یابد خرید انجام دادند که این فرضیه در صورت رشد دلار در هفته جاری میتواند درست باشد اما اگر قیمت ارز تحت خبرهای جدیدی از مناسبات خارجی ایران درجا بزند یا کاهشی شود بازهم ثبات همراه با شیب ملایم کاهش قیمت ها را خواهد دید. اما چیزی که فعلا در این اوضاع می توان فهمید این است که دلار مبنای کاهش ندارد و هر جرقه ای می تواند به سرعت آن را صعودی کند. پس احتمالا ثبات همراه با شیب ملایم رشد، بیشتر از کاهش قیمت ها است.