علت گرانی قیمت آهن در هفته جاری
رئیس اتحادیه فروشندگان آهن با اعلام اینکه نظام قیمت گذاری در بازار آهن مشکل دارد، گفت: نمی دانیم بر اساس کدام استدلال یا شیوه نامه قیمت در بازار یک مرتبه افزایش پیدا کند. التهابات قیمتی در طول هفته اخیر در بازار آهن و فولاد به طرق های مختلفی به وجود آمده است در برخی از روزها با کاهش قیمت دلار قیمت آهن در بازار ثابت و متاسفانه با افزایش قیمت دلار بازارآهن شاهد افزایش قیمت محصولات فولادی بوده است.
همین موضوع عاملی شده تا فروشندگان و مشتریان آهن از اوضاع گله مند بوده و خواستار نظامی یکپارچه در قیمت گذاری محصولات فولاد و آهن شوند.
به اعتقاد فروشندگان آهن قیمت ها در بازار آهن هیچ معیاری نداشته و همین موضوع آن ها را در بلاتکلیفی قرار داده است. مشخص نیست بر اساس کدام استدلال قیمت ها افزایش یا کاهش پیدا می کند. این امر معاملات را تحت تاثیر قرار داده و رکود شدیدی در بازار حاکم است.
رئیس اتحادیه فروشندگان آهن حمیدرضا رستگار در همین ارتباط با اعلام اینکه گرانی مسکن رکورد بازار فروش آهن را تشدید کرده است گفت: ساخت و ساز کاهش و در موازی آن قیمت مسکن افزایش قابل توجهی داشته و همین امر با در نظر گرفتن کاهش قدرت خرید مردم بازار آهن را با رکود مواجه ساخته است.
وی با گلایه از اینکه علاوه بر این با تغییرات نرخ ارز بازار آهن تحت تاثیر قرار میگیرد افزود: ما چندین مرتبه در قالب نامه اعلام کردیم نظام توزیع آهن و فولاد در بازار مشکل دارد. حتی ایراداتی به شیوه نامه دولت در بخش فولاد مطرح کرده ایم اما متاسفانه هیچ گوش شنوایی وجود ندارد.
رئیس اتحادیه فروشندگان آهن با تاکید بر اینکه ما به عنوان نهاد رسیدگی به عملکرد توزیع کنندگان نمی دانیم مسئولین چه نسخه ای برای بازار آهن و فولاد بکار گرفته ان، گفت: چرا هر کیلو میلگرد در بازار یک مرتبه 12900 تومان می شود در حالی که همین کالا هفته گذشته 12500 تومان بوده است و به اعتقاد ما نظام توزیع مشکل دارد و همین موضوع باعث شده تا مصرف کنندگان در خرید محصولات مورد نیاز خود با قیمت های مناسبی رو به رو نباشند.
رستگاری افزود: نمیدانیم کشف قیمت در بورس بر اساس چه ساز و کاری انجام می شود عملکرد بورس برای ما شفاف نیست. اگر توزیع درست انجام می شد به طور حتم بازار با چنین التهابات قیمی رو به رو نخواهد شد.