تردید برای خرید آهن آلات
بازار فولاد کشور در وضعیت صبر، سکوت، رکود و کاهش ملایم برخی قیمت های اعلامی و ارائه تخفیفات نسبتا زیاد از سوی برخی تولیدکنندگان محصولات نهایی و بیشتر بنگاه داران آهن قرار دارد و به نظر می رسد اکثر مشتریان حوزه آهن آلات به دلیل اوضاع نرخ ارز در میان مدت و شک و دودلی درباره آینده برجام فعلا دست از خرید نگه دارند.
به گزارش مدیران آهن، با روندی که بازار ارز در این هفته در پیش گرفته دیروز با کاهشی 800 تومانی نسبت به عصر دیروز به 24500 تومان رسیده و نرخ فروش اسکناس دلار روی تابلوی صرافی ملی هم با افتی 405 تومانی نسبت به بعد از ظهر گذشته به رقم 24246 تومان رسید، بازار دلاریزه فولاد کشور هم مجددا در وضعیت رکودی فرو رفته است.
نکته حائز اهمیت اینجاست که این اتفاقات زمانی رخ می دهد که هنوز هیچ اتفاق مثبت حقیقی در زمینه گشایش های برجامی و آزاد شدن پول های بلوکه شده ایران رخ نداده است و مواضع اعلامی دو طرف نیز از احترام شروع مذاکرات و بروز گشایشی جدید در آینده نزدیک حکایت ندارد، اما اینکه چرا بازار ارز این چنین در روند سقوط ارز قرار دارد دو تحلیل وجود دارد.
یک؛ در مواضع رسمی خبر از لغو تحریم ها و بازگشت دو طرف به برجام نیست، اما در پس پرده احتمال مذاکراتی در حال انجام است و تحرکاتی هم از سوی مسئولان دولتی برای به تعویق انداختن اجرای قانون اقدام راهبردی برای لغو تحریم ها با استفاده از ابزار شورای عالی امنیت ملی شکل گرفته است و بزرگان بازار ارز که از این مسائل خبر دارند، فعلا فشار عرضه هایی را زیاد کرده اند تا قیمت دلار رقته رفته پایین بیاید و مجددا با شوک کاهشی شدیدی مواجه نشود و شاید در همین یکی دو روزه شاهد اقدام نسبتا مهمی حتی شده به صورت نمایشی در زمینه گشایش های برجامی باشیم.
دو؛ ایران قرار است در یکی دو روز آینده اجرای داوطلبانه پروتکل های الحاقی را متوقف کند و همین مسئله می تواند تنشی جدید برای بازار ارز به همراه داشته باشد، بازیگران اصلی بازار ارز با حمایت بازار ساز اصلی فعلا در تلاش برای کاهش هیجانات بازار با هدایت مسیر سیر دلار به روند نزولی هستند تا اینکه بخش از قانون برجامی مجلس با واردکردن کمترین شوک به بازارهای کشور اجرا شود.
حال اینکه چه سناریویی اول صحیح باشد چه سناریویی دوم، فعالان و مشتریان بازار آهن فعلا به علت سقوط قیمت دلار دست از خرید برداشتند و برخی بنگاه داران و تولیدکنندگان نیز از احتمال کاهش بیشتر قیمت ها هراس دارند؛ این روزها به ارائه تخفیفات جذاب مشغولند؛ اما برخی دیگر از بنگاه داران بخصوص تولیدکنندگان محصولات نهایی نیز فعلا به توقف روند کاهشی نرخ ارز و عدم افت شدید قیمت محصولات فولادی در روزهای آتی امیدوارند و بنابراین تا حد امکان نرخ های اعلامی خود را چندان کاهش نمی دهند، گرچه در میان همین گروه هم دسته ای هستند که در این شرایط رکود تقاضا به مشتری واقعی پای کار تخفیفات نسبتا مناسبی می دهند.
در هر صورت قیمت های اعلامی درب کارخانه اکثر تولیدکننده میلگرد آجدار نسبت به روز قبل ثابت و حتی برخی تولیدکنندگان قیمت هایشان بین 50 تا 250 کاهش یافته است. محدود قیمت میلگرد آجدار در بازار آهن در کانال 12.5 تا 13.6 هزار تومان قرار گرفته است. همچنین قیمت بیشتر تولیدکنندگان محصولات حوزه نبشی و ناودانی با نرخ ثابت اعلام شد و بعضا شاهد افت 100 تا 300 تومانی نرخ سایز های مختلف نبشی و ناودانی بودیم.