وضعیت فولاد در بازار سهام
پیش بینی ها نشان میدهد که بازار سهام در سال جاری پس از سال ها رکود سرانجام روی خوش به سهام داران نشان خواهد داد. دراین بین سهمهای فولادی با توجه به وضعیت دلار و همچنین میزان تولید و خوش بینی به صادرات محصولات فولادی از سهمهای ارزندهی بازار به شمار می آیند.
در روزهای اخیر شاهد افت قیمت آهن اسفنجی و عرضه زیاد شمش فولادی در بورس کالا بوده ایم به گونه ای که تنها در روز گذشته نزدیک به ۲۰۰ هزار تن شمشم فولادی در بورس کالا عرضه شد که در هفت ماه گذشته این حجم از عرضه بی سابقه بوده است.
با توجه به شرایط موجود پیش بینی میشود که قیمت محصولات فولادی و همچنین میلگرد طی روزها و هفته های آینده کاهشی باشد. اما اینکه این کاهش تا کجا ادامه دارد چندان مشخص نیست و به شرایط بازار و میزان تقاضا پس از اتمام ماه رمضان بستگی دارد.
در حال حاضر می توان گفت که صنعت فولاد با در نظر گرفتن نرخ دلار و همچنین انتظار افزایش صادرات در ماه های آینده از رشد سودآوری خوبی برخوردار خواهد بود.
در روزهای اخیر صنعت فولاد از صنایع بسیار مورد توجه سهامداران و فعالان بازار سرمایه بوده است و از گزینه های جذاب برای سرمایه گذاری به شمار می آید. از آنجا که نرخ دلار نقش مهمی در تحرک صنعت فولاد دارد در سال ۱۴۰۲ چنانچه نرخ دلار موثر را ۴۰ هزار تومان در نظر بگیریم نمادهای فولادی را می توان ارزنده به شمار آورد و اگر نرخ دلار موثر به ۴۵ هزار تومان افزایش یابد ارزندگی این صنعت بسیار بالا خواهد بود و از پتانسیل بسیار بالایی برای رشد برخوردار خواهد بود.
با این وجود سه متغیر اساسی بر صنعت فولاد تاثیر گذار هستند که علاوه بر نرخ دلار می توان به قیمت جهانی محصولات فولادی و همچنین بهای گاز مصرفی این صنعت اشاره کرد.
در سال گذشته عمده ی شرکت های فولادی با رشد فروش همراه بودند. به عنوان نمونه میتوان به فولاد ارفع اشاره کرد که در سال گذشته ۳۱ درصد رشد فروش داشت.