لوله داربستی چیست؟
اگر بخواهید به یک ارتفاع دسترسی داشته باشید چه چیز را پیشنهاد می کنید. ممکن است بگویید نردبان. اما اگر بخواهید به راحتی در آن ارتفاع حرکت کنید و آزادی عمل داشته باشید چه؟ همچنین از وسیله ای استفاده کنید که نگران ایمنی و دسترسی به نقاط مختلف نباشید. در این صورت نردبان چندان کارای برای شما نخواهد داشت. راه حلی که به این منظور پیشنهاد شده است استفاده از مجموعه ای از لوله های محکم فولادی ست که می توان آن ها را به متصل کرد و یک سازه در کنار ساختمان به وجود آورد. به این لوله ها، لوله های داربست می گویند.
تصویر شماره ۱ - نمونه لوله داربستی
لوله داربست امروزه به یکی از ملزومات ساختمان سازی تبدیل شده است. به احتمال بسیار زیاد شما هم در زمان عبور از کوچه و خیابان استفاده از لوله های داربستی را در ساختمان های نوساز مشاهده کرده اید.
لوله داربستی لوله ای ساخته شده از ورق سیاه است که در طول های ۶ یا ۳ متر برش خورده و در بازار یافت می شود. برای متصل کردن این لوله ها به هم از اتصالات مخصوصی استفاده می شود و با در کنار هم قرار دادن آن ها یک ساختار را به وجود می آورند که کاربردهای متنوعی دارد.
لوله های داربستی معمولا نمره ۵ دارند و ضخامت ها آن ها نیز ۲ تا ۴ میلیمتر است. رایجترین ضخامتی که برای این لوله ها مورد استفاده قرار می گیرد ۳.۲ میلیمتر است. این لوله ها درز دار هستند و برای عبور سیالات مناسب نمی باشند و نباید برای این کار از آن ها استفاده کرد.
آنچه در این مقاله مطالعه خواهید کرد:
انواع مختلف داربست فلزی
داربست ها بر حسب نوع سازه و اجزای تشکیل دهنده آن به انواع مختلفی دسته بندی می شوند. برخی از انواع داربست عبارتند از:
- داربست چکشی ستاره
- داربست مثلثی
- داربست چکشی کاسه ای
- داربست معلق
- داربست پایه دار
هر کدام از این داربست ها کاربری مخصوص به خود را دارند. به عنوان مثال داربست های چکشی ستاره در مواردی که نیاز به بتن ریزی سقف با ضخامت زیاد باشد (مانند پل ها) استفاده می شوند. یا داربست مثلثی در پلها و کفراژبندی دال ها و تیرها کاربرد دارد.
شما می توانید جهت کسب اطلاعات بیشتر در مورد انواع داربست به مقاله “لوله داربست چیست؟” مراجعه فرمایید.
کاربردهای لوله داربست
دسترسی به ارتفاع
با توجه به افزایش جمعیت و تمرکز آن در شهرها نیاز به ساختمان های بلند مرتبه روز به روز در حال افزایش است. قطعا این ساختمان ها نیاز دارند تا بخشی از عملیات ساختشان در ارتفاع انجام شود. لوله های داربستی این امکان را فراهم می کنند تا دسترسی به ساختمان های بلند مرتبه به راحتی امکان پذیر باشد. در واقع اگر فعالیتی در ارتفاعی بیش از دو متر انجام می شود می توان به راحتی از لوله های داربستی استفاده کرد.
تصویر شماره ۳ - نصب داربست
افزایش ایمنی کارگران
کار کردن در ارتفاع همراه با مخاطراتی برای کارگران همراه بودن است. برای کاهش این خطرات یکی از ابزارهایی که بسیار کارآمد است لوله های داربستی هستند. کارگرانی که روی این لوله ها مشغول به کار هستند در فضایی ایمن قرار دارند و به راحتی می توانند در ارتفاع به کار مشغول شوند.
البته علاوه بر استفاه از داربست استفاده از سایر وسایل ایمنی مانند کلاه ایمنی، کفش کار و ... نیز الزمانی ست.
افزایش سرعت پروژه
داربست ها سازه هایی محکم هستند و این امکان را فراهم می کنند که به صورت همزان تعداد کارگران بیشتری در یک ارتفاع یا ارتفاع های مختلف به کار مشغول باشند. به این ترتیب سرعت انجام پروژه افزایش خواهد یافت که برای بسیاری از کارفرمایان موضوع بسیار مهمی ست.
بیشتر مطالعه کنید: کارخانه های تولید کننده لوله داربست
مزایای استفاده از لوله های داربست
استفاده از لوله های داربست مزایای زیادی به همراه دارد که به برخی از آنها در ادامه اشاره خواهد شد.
- به سرعت می توان لوله های داربست را سرهم کرد و همچنین باز کردن آن ها نیز سریع است.
- قدرت تحمل بار زیادی دارند.
- برای کفراژ بندی سقف های قوسی و نامنظم هم می توان از آن ها استفاده کرد.
- می توان آن ها را توسعه داد
- برپایی آن به کمک کارگردان ساده هم می تواند انجام شود.
- جابجایی آن راحت است.
- تا ارتفاع های بسیار زیاد نیز قاب استفاده است.
بیشتر مطالعه کنید: قیمت لوله داربست دست دوم