ترن باکل (Turnbuckle)
مهارکش، پیچ تنظیم دو طرفه، بست قورباغه ای یا همان ترن باکل، به دسته ای از اتصالات مورداستفاده در صنعت جابجایی و لیفتینگ گفته می شود که برای ایجاد نیروی پیش تنیدگی معین در یک طناب، کابل ، بادبند و ... و تنظیم میزان کشش یا تنظیم طول سیم بکسل و جلوگیری از ارتعاشات در سیم و همچنین برای سفت کردن، کشیدن و مهار کردن اشیاء مانند زنجیر، انواع دکل، ستون و غیره به کار برده میشود. در واقع هر جایی که نیاز به اعمال یک نیروی پیش تنیدگی داشته باشیم می توانیم از این نوع ابزار استفاده کنیم.
تصویر شماره ۱ - ترن باکل یا مهار کش
مهارکش ها شامل دو قسمت بلند رزوه دار یا همان پیچ ، با مکانیسم عکس هم هستند، به صورتی که با چرخاندن قسمت بدنه مهارکش، نیروی کشش با نزدیک شدن دو پیچ بلند ، بیشتر شده و با دور شدن دو پیچ از هم ، کمتر می شود.
نحوه ی کارکرد ترن باکل
مهارکش ها از سیستم اتصال پیچی استفاده می کنند به این صورت که برای محکم کردن اتصال سیم بکسل و زنجیر و همچنین برای کاهش و افزایش طول اتصال ، دارای یک میله فولادی بلند رزوه دار به شکل پیچ هستند که باز و بسته شدن آن ها در داخل بدنه ی مهارکش ، به تغییر طول اتصال می انجامد.
مهارکش ها معمولا باید مانند سایر متعلقات باربرداری مورد تست و بازرسی قرار گرفته و نتایج تست آن به طور واضح روی بدنه و گواهی نامه ی سلامت فنی آن درج شود.
تصویر شماره ۲ - استفاده از ترن باکل
انواع ترن باکل
مهارکش ها مانند سایر اتصالات فلزی، در گرید ها و سایز های مختلفی تولید و در بازار موجود می باشند.
پیچ های تنظیم دوطرفه را میتوان به دسته های زیر تقسیم بندی کرد.
1 - پیچ تنظیم دوطرفه چشمی – چشمی یا دو سرگرد.
2 - پیچ تنظیم دوطرفه چشمی – چنگکی یا مهارکش یک سر قلاب - یک سر گرد 3 - پیچ تنظیم دوطرفه چنگکی – چنگکی یا مهار کش دوسر قلاب.
4 - مهارکش یا پیچ تنظیم دوطرفه زبانهدار یا دو سر یو.
5 - مهارکش یا پیچ تنظیم دو طرفه چشمی - زبانه ای یا یک سر گرد یک سر یو.
مهارکش ها از نظر جنس مورد استفاده نیز متریال های مختلفی را شامل می شوند. مهارکش ها در انواع متنوع فولاد آلیاژی ، استیل ، فولاد گالوانیزه و ... ساخته می شوند که جنس، مدل و تناژ مورد نیاز بر اساس مورد مصرف آن انتخاب می شود.
در این بین از انواع مختلف مهارکش ها از نظر متریال می توان به مهار کش چدنی و استیل لوله ای اشاره کرد. از طرفی مهارکش ها به طور معمول به دو شکل تخت و لوله ای تولید می شوند که از هر کدام با توجه به کارکردی که دارند، استفاده می شود. اما باید در نظر داشت که اکثر مهارکش های موجود در بازار از نوع مهارکش تخت هستند.
ترن باکل چدنی
مهارکش های چدنی با مقاومت نسبتا خوب در برابر زنگ زدگی ، پر کاربردترین نوع مهارکش صنعتی می باشد که معمولا در سایز های ۸ ، ۱۰ ، ۱۲ ، ۱۴ ، ۱۶ ، ۱۸ ، ۲۰ ، ۲۲ ، ۲۴ و ۳۰ تولید می شوند.
ترن باکل استیل
یکی از انواع مهارکش ها با کاربردهای محدود، مهارکش لوله ای استیل می باشد که ساختار آن به این صورت است که در واقع بدنه اصلی این محصول (برعکس مهارکش های تخت) به صورت بسته و استوانه ای می باشد که مکانیزم تولید این مهارکش لوله ای ، به روش فورج گرم می باشد. این مهارکش جهت بست و فیکس نمودن و کشش سیم بکسل ها استفاده می شود و در کل کاربری آن محدود است.
موارد استفاده از ترن باکل
از این محصولات استفاده ی زیادی در صنایع مختلف می شود. از مهارکش ها معمولا برای ایجاد کشش و ایجاد استحکام در بادبند سوله، مخازن هوایی، دکل های مخابراتی ، دکل های مهاری، دکل های خود ایستا، اسکلت های فلزی، سازه های فلزی، پل ها، سوله ها و حصاربندها استفاده می شود.
در هواپیما سازی مواقعی که به اعمال تنش کششی بین جداره های بال ها نیاز است ، از این نوع ابزار ، استفاده زیادی میشود.
همچنین یکی از ابزارهای مهم در عرشه کشتی های بادبانی ، مهارکش ها می باشد که برای کنترل طناب های بادبان ها از آنها استفاده می شود.
از طرفی مهارکش ها ابزار اصلی برای اتصال رینگ های ورزشی (مثل رینگ کشتی حرفهای و بوکس) به ساپورت های زمین می باشند. همچنین برای ایجاد صحنه های پرده نقره ای سینما بدون کشیدگی های طولی و عرضی و به منظور عدم ایجاد اعوجاج در آن، از پیچ های تنظیم دو طرفه استفاده می شود تا پایداری پردههای سینما برای مدتی طولانی حفظ گردد.
تصویر شماره ۳ - کاربرد ترن باکل یا مهار بند
خرید مهارکش
شما می توانید برای خرید انواع مهارکش در جنس ها و سایزهای مختلف از طریق شماره تلفن ۰۳۱۳۴۱۵۵ با مدیران آهن تماس بگیرد.