تشکیل کنسرسیوم از فولادسازان جهت تأمین پایدار گاز
رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی پیشنهاد تشکیل یک کنسرسیوم از فولادسازان را جهت تأمین پایدار گاز و سرمایه گذاری در میادین گازی را مطرح کرد. حمید رضا صالحی در این راستا گفت: مسئله تأمین انرژی از بزرگترین چالشهای صنایع گاز بر بالاخص فولاد بوده است به نحوی که در سالهای گذشته، میزان تولید کارخانهها را به ویژه در زمستان تحت تأثیر قرار داده است. با این حال، صنایع فولاد در این زمینه نیاز شدیدی به تأمین پایدار گاز دارد. در ادامه وی افزود: برای رفع محدودیتهای گازی میبایست در میادین گازی سرمایه گذاری کرد که در بازه زمانی بلند و کوتاه مدت بسیار کارآمد خواهد بود. در ضمن، این راهکار هم از لحاظ امنیت اقتصادی و هم از لحاظ تأمین گاز پایدار در آینده مؤثر خواهد بود. در نهایت میتوان با رایزنی با کشورهای همسایه مانند ترکمنستان و ایجاد زیرساختارهای مناسب برای انتقال گاز مشترک، بر این مشکل فائق شد.
رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی ایده تشکیل یک کنسرسیوم توسط شرکتهای بزرگی فولادی را برای تأمین گاز پایدار مطرح کرد.
حمید رضا صالحی، رئیس کمیسیون انرژی اتاق بازرگانی به خبرگزاری فولاد بان گفت: موضوع تأمین انرژی از چالشهای بزرگ صنایع گازبر بالاخص فولاد بوده است. کارخانههای بزرگ فولادی با افزایش مصرف برق در تابستان و گاز در زمستان به ویژه در سالهای گذشته با کاهش تولید مواجه بوده اند. نتیجه این بوده است که کارخانهها اکثر متضرر شده اند. به همین دلیل، صنایع گاز بر مانند فولاد، نیاز شدیدی به انرژی دارند و این مشکل باید رفع شود.
وی در ادامه افزود که ظاهرا راه حلهای متنوعی جهت حل این مشکل در کوتاه مدت و بلند مدت وجود دارد؛ لذا، فعالان در زمینه حوزه انرژی و فولادسازی، ایده سرمایه گذاری در میادین گازی را مطرح کرده اند. در این صورت، نگرانی برای تأمین گاز در آینده وجود نخواهد داشت.
حمید رضا صالحی برای رفع این چالش، ایده تشکیل کنسرسیوم با ائتلاف چند شرکت بزرگ را مطرح کرد که در طولانی مدت برای فائق شدن به محدودیتهای گازی بسیار مؤثر خواهد بود. همچنین، این راهکار میتواند از نظر پایداری تأمین گاز و هم از نظر امنیت اقتصادی کارآمد باشد.
وی همچنین اظهار کرد که یکی از روشهای فائق شدن به مشکل انرژی، تأمین برق توسط نیروگاهها بوده است که در این زمینه هم سرمایهگذاریهای بسیاری در حال صورت گرفتن است. علاوه بر این قرار است از این پروژهها به زودی بهره برداری شود.
در آخر وی بحث واردات گاز از کشورهای همسایه مانند ترکمنستان را مطرح کرد و افزود که یکی از روشهای کارآمد برای برطرف کردن این مشکل است. علاوه بر این، برای اجرای این امر هم چالشهایی پیش روی دو کشور وجود دارد که میتوان آن را با برنامه ریزی حل کرد. امید است گاز لازم صنایع از طریق لوله مشترک با کشور ترکمنستان تأمین شود.