پیش بینی کاهش تقاضای فولاد در چین
در سایه رشد زیرساختهای نرم، چین با توقف ناگهانی تقاضای فولاد روبر و شده است. طبق آخرین آمار مجله پلتس، چین برنامه جدید خود را برای توسعه زیرساختهای نرم خود در حوزههای بهداشت، انرژی، آموزش و فرهنگ شروع کرده است. این مسأله تا حدی تقاضای فولاد چین را تحت تأثیر قرار داده است به طوری که نسبت به سال گذشته رشد چشمگیری نداشته است.
خبر اختصاصی مدیران آهن
عدم تأمین بودجه از سوی دولتهای محلی، به دنبال افزایش سرعت رشد زیرساختهای نرم باعث شده است تا رونق تقاضای فولاد چین در سال جاری با چالشی جدی روبرو شود.
بر اساس آخرین دادههای مجله پلتس، روز 7 فوریه استانهای چین برنامه سرمایه گذاری خود را در زمینه زیرساختهای نرم برای سال 2023 اعلام کردند که عمدتا شامل پروژههای زیرساختی، انرژی، مناطق صنعتی و بیمارستانها است.
برآوردهای پلتس حاکی از آن است که تقاضای فولاد چین در بخش زیرساخت در سال جاری افزایش 2.3 درصدی خواهد داشت و به 231.4 میلیون تن متریک میرسد. سال گذشته، این میزان افزایش 5.1 درصد بود و به 226.1 میلیون تن متریک رسید.
در حالی که استانهای مهم چین مانند چجیانگ و سیچوآن هنوز جزئیات برنامه سرمایه گذاری خود را برای این پروژه اعلام نکرده اند، از نظر برخی فعالان بازار، محرکهای اقتصادی دولتی کنونی نسبت به بسته حمایتی دولت سال 2022، پایینتر است.
چالش های پیش روی دولت چین
یکی از دلایل افزایش نرخ رشد پایین زیرساخت این است که انتظار میرود دولت چین به دلیل افزایش بدهی و کاهش قیمتهای زمین و مالیاتهای مرتبط با دارایی، کل هزینه خود را محدود کند.
بر اساس آمار اداره ملی آمار چین، ارزش فروش مسکن و زمین در سال 2022 به ترتیب کاهش 26.7 و 48.4 داشته است.
طبق نظر فعالان بازار به دلیل اقدامات حمایتی دولت در سال پیش، رکود در بخش مسکن که بزرگترین محرک تقاضای فولاد در چین است احتمالا در سال 2023 کاهش خواهد یافت و مصرف داخلی باید پس از بازگشایی مجدد مرزها، رونق دوباره پیدا کند.