ممنوعیت عرضه اعتباری محصولات زنجیره فولادی به غیر از کنسانتره و گندله
بر اساس آخرین تصمیمات کارگروه مدیریت بازار کالاهای وزارت صنعت، معدن و تجارت، کلیه تولیدکنندگان آهن اسفنجی، اسلب و شمش باید تولیدات خود را تا آخر اردیبهشت سال 1402 به بورس کالا عرضه کنند. علاوه بر این، عرضه اعتباری محصولات زنجیره فولاد در بورس به غیر از کنسانتره و گندله ممنوع شد! این تصمیم، عواقب کاهش صادرات را به دنبال خواهد داشت زیرا در کشور موجود مازاد 6 تا 7 تنی فولاد وجود دارد و با افزایش روزافزون نرخ تورم و ارز در کشور، تنها میزان دپوی موجودی محصولات فولادی افزایش پیدا خواهد کرد. با توجه اینکه بخش بزرگی از ورود ارز به کشور توسط صادرات محصولات فولادی انجام میشود، حتی با افزایش صادرات مقاطع طویل فولادی، ارز آوری از طریق محصولات فولادی کاهش خواهد یافت. عدم توجه به عرضه اعتباری یعنی توجه نکردن به میزان نقدینگی و برنامههای کارخانهها برای تولید و تضعیف آنها در بلند مدت.
طبق آخرین تصمیمات کارگروه مدیریت بازار کالاهای پایه وزارت صمت، تا آخر اردیبهشت سال 1402، کلیه تولیدکنندگان آهن اسفنجی، اسلب و شمش میبایست تولیدات خود را در بورس کالا عرضه کنند. همچنین، عرضه اعتباری محصولات زنجیره فولاد به غیر از کنسانتره و گندله ممنوع شد.
به گزارش چیلان، بر اساس تصمیمات اتخاذ شده این کار گروه، تمامی تولیدکنندگان آهن اسفنجی، اسلب و شمش باید تا آخر اردیبهشت ماه سال 1402 کل تولیدات خود را به بورس کالا عرضه کنند.
این در حالی است که با توجه به موجودی بیش از حد 6 تا 7 میلیون تنی شمش فولاد، این امکان وجود دارد که ترمز صادرات کشیده شود؛ زیرا با رشد نرخ ارز و تورم روز افزون در کشور، موجودی انبارهای کشور فقط افزایش پیدا میکنند و صادرات شمش کاهش خواهد یافت. با توجه به اینکه بخش اعظمی از ارزآوری فولاد از طریق شمش و اسلب است، باز هم با افزایش صادرات مقاطع طویل فولادی، ورود ارز از طریق فولاد کاهش خواهد یافت.
همچنین، این امر کاهش اعتبار فولاد ایران در بازارهای جهانی را به دنبال خواهد داشت.
عدم در نظر گرفتن عرضه اعتباری یعنی توجه نکردن به میزان نقدینگی و بودجه بندی شرکتها جهت تولید است که کارخانههای کوچک را از پای در میآورد و بیشتر به نفع تعداد اندکی کارخانهها با قدرت نقدینگی لازم خواهد شد.