اقدامات وزارت صمت و احتمال تعطیلی واحدهای تولید فولاد
عضو سابق انجمن فولاد در خصوص اقدامات وزارت صمت در راستای سهمیهبندی و مدیریت تقاضا برای کنترل تورم و جلوگیری از افزایش قیمتها گفت این کار تنها فنر جهش قیمتها را جمع میکند و نمی توان به عنوان یک راهکار بلند مدت به آن نگاه کرد.
یکی از اعضای سابق انجمن فولاد در انتقاد از وزارت صمت در کنترل تقاضا و سهمیه بندی بازار فولاد که توسط این وزارت خانه اعمال شده است اعلام داشت که وزارت صمت با این اقدام تنها فنر جهش قیمتها را جمع میکند و با ادامه این رویه، شاهد تعطیلی واحدهای کوچک و رشد یکباره قیمتها خواهیم بود.
شهرستانی اظهار داشت که یک جنبه سهمیهبندی و مدیریت تقاضا، کنترل تورم و افزایش قیمت از سوی دولت صورت گرفته و به منظور کاهش رقابت و کنترل عطش بازار استفاده میشود.
این اقدام دولت، به تنهایی یک مسکن بوده و تنها در کوتاه مدت ممکن است بازار را به تعادل برساند، اما در بلند مدت اهدافی که از این سیاست دنبال میشود حاصل نخواهد شد. نتیجه این سیاست در بلندمدت جهش قیمتها خواهد بود و مدل کنترل قیمتها فنر نرخها را جمع میکند و موجب جهش نرخها در آینده میشود.
این فعال بازار فولاد معتقد است که مهمترین اقدام برای بهبود وضعیت بازار، اعتماد به نظام بازار و عرضه و تقاضاست تا بازار خیلی سریع به تعادل برسد. به نظر او، امروز مشکل اصلی کنترل قیمت کالا نیست بلکه سو مدیریتی است که سبب شده کشور در این هرج و مرج افتاده و با افزایش نرخ ارز تعداد بسیار زیادی از سرمایه گذاران پول خود را از عرصه تولید خارج کنند. البته تحریمها هم هزینه های بسیار سنگینی را هم به تولید کننده و هم به مصرف کننده تحمیل کرده است.
در پایان، وی تصریح کرد که محدودیت تقاضا باعث میشود شرکتهای کوچک قادر به پوشش هزینههای خود نباشند و با توجه به زیانده شدن به تعطیلی پیش بروند. تعطیل شدن این واحدها عرضه را کم و تقاضا را در بازار زیاد میکند که همین مساله باعث افزایشی شدن قیمتها میگردد.