MODIRANAHAN
قبل از هر خرید مشورت کنید

بررسی تنش تسلیم میلگرد A3

تاریخ انتشار: ۲۷ فروردین ۱۴۰۲
تاریخ به روز رسانی: ۱۷ آذر ۱۴۰۳
مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوای مدیران آهن

صنعت ساخت و ساز به عنوان یکی از صنایع بزرگ در کشور به شمار می‌رود و تغییرات و اتفاقات این صنعت می‌تواند تاثیرات زیادی بر صنایع دیگر بگذارد. در این صنعت به دلیل گسترده بودن فرآیند ساخت، مواد و محصولات زیادی مورد استفاده قرار می‌گیرند. از مهم‌ترین این مصالح می‌توان به میلگرد اشاره کرد. استفاده از میلگرد و به خصوص میلگرد A3 در ستون‌ها، تیرها و فونداسیون ساختمان باعث افزایش مقاومت کلی سازه در برابر فشارهای وارده می‌شود. میلگرد A3‌ در گروه میلگردهای سخت قرار می‌گیرد و برای جوشکاری و یا خم کردن مناسب نیست. به همین دلیل، به عنوان میلگرد اصلی سازه و میلگرد طولی ستون‌ها استفاده می‌شود. از طرفی میزان تنش تسلیم این میلگرد از اهمیت بالایی برخوردار است. به این دلیل که میلگرد A3 وظیفه اصلی افزایش مقاومت سازه را برعهده دارد و هر چه میزان تنش تسلیم بالاتر باشد، به این معنی است که میلگرد در برابر تغییر ساختار، مقاومت بیشتری دارد و در نتیجه، آن سازه نیز مقاومت بیشتری در برابر فشارهای وارده دارد. در این مقاله، قصد داریم به بررسی تنش تسلیم میلگرد a3 بپردازیم. با ما همراه باشید.


آشنایی با میلگرد A3 

شاید کمتر کسی باشد که از میزان اهمیت میلگرد و پرکاربرد بودن آن در صنایع مختلف و به خصوص صنعت ساخت و ساز بی‌خبر باشد. میلگرد با افزایش مقاومت کششی ستون‌ها و جبران‌کننده، نبود مقاومت کششی در بتن، به عنوان افزایش‌دهنده مقاومت سازه در برابر فشارهای وارده عمل می‌کند و باعث می‌شود سازه در برابر فشارهای وارده در اثر باد یا زلزله مقاوم باشد. از طرفی، آشنایی نداشتن با انواع میلگرد و انتخاب نادرست نوع میلگرد برای ساخت و ساز، می‌تواند باعث عدم ایجاد این مقاومت در برابر اتفاقات باشد و حوادث جبران ناپذیری را در پی داشته باشد.

 

آشنایی با میلگرد a3

 

آشنایی با خواص انواع میلگرد برای مهندسین و فعالان صنعت ساختمان از مهم‌ترین مواردی است که می‌تواند در انتخاب صحیح این محصول و در نتیجه آن، ساخت سازه‌ای مستحکم به آن‌ها کمک کند. در انواع میلگرد از نظر سایز و استاندارد، میزان ویژگی‌های مختلف با یکدیگر متفاوت است. از این ویژگی‌ها می‌توان به مواردی چون خواص مکانیکی، نوع آج، درجه سختی، تنش تسلیم و غیره نام برد. در این بین، تنش تسلیم به عنوان یک ویژگی حیاتی برای میلگرد شناخته می‌شود. زیرا این خاصیت، میزان مقاومت میلگرد در برابر فشارهای وارده را نشان می‌دهد.

 

مشخصات میلگرد a3

 

میلگرد A3 به رده‌ای از میلگردها با شکل آج مارپیچ گفته می‌شود که از لحاظ سختی در رده میلگردهای سخت قرار می‌گیرد. شکل آج‌ها در میلگرد A3‌ به صورت جناقی (هشتی) بوده و از لحاظ مقاومت نسبت به میلگردهای A1 و A2 در سطح بالاتری قرار دارد. به دلیل ماهیت سخت بودن این میلگرد برای عملیات جوشکاری و خم کردن به هیچ وجه مناسب نیست و بیشتر برای میلگردهای اصلی سازه‌ها و یا به عنوان میلگردهای طولی تیرها و ستون‌ها مورد استفاده قرار می‌گیرد.

 

در ایران، میلگردهای تولید شده معمولا بر اساس گریدبندی استاندارد روسی نام‌گذاری می‌شوند. در این استاندارد، میلگردهای تولیدی بر اساس مقدار مقاومت در برابر نیروی کششی نام‌گذاری می‌شوند که شامل انواع A1،A2 ،A3 ،A4 است. علاوه بر این، این میلگردها در موارد دیگری مانند شکل ظاهری نیز با هم متفاوت هستند.

 

تنش تسلیم چیست؟

نیروهای وارد شده بر یک جسم فلزی باعث تغییرات در ساختار فیزیکی آن محصول می‌شود. این نیرو ممکن تا حدی باشد که تغییرشکل و ساختار جسم فلزی، قابل بازگشت به شکل و حالت اولیه آن جسم باشد. این امر به دلیل ساختار مستحکم فلزات و مقاومت آن‌ها در برابر تغییر شکل اتفاق می‌افتد که باعث به وجود آمدن یک ویژگی خاص در فلزات می‌شود که یکی از مهمترین وجه تمایز فلزات با دیگر مواد مانند سرامیک‌ها است. این خاصیت به اسم الاستیسیته شناخته می‌شود و تغییر شکل فلز در بازه الاستیسیته را تغییر شکل الاستیک فلز می‌نامند.

اگر نیروی وارد شده به فلز تا حدی باشد که تغییر شکل ایجاد شده، بدون اعمال نیروی اضافه‌ای قابل برگشت به شکل اولیه باشد، این تغییر شکل را تغییر شکل الاستیک گویند. تغییر شکل الاستیک تا مرز مشخصی اتفاق می‌افتد. حد این مرز بستگی به نوع فلز، ترکیبات، ضخامت، استاندارد و غیره متفاوت است. در حالت کلی تغییر شکل الاستیک تا جایی که تغییر شکل ایجاد شده قابل برگشت باشد اتفاق می‌افتد.

اگر نیروی وارد شده بر جسم تا حدی باشد که تغییر شکل ایجاد شده در فلز غیر قابل برگشت بوده و پس از آن ساختار فیزیکی فلز تا همیشه تغییر کند به تغییر شکل ایجاد شده تغییر شکل پلاستیک گویند. مسلم است که این تغییر شکل خارج از بازه الاستیسیته است. مرز موجود بین تغییر شکل الاستیک و پلاستیک، به عنوان نقطه‌ای مهم در خواص فلز به شمار می‌آید. در میلگرد، تعریف تنش تسلیم به این صورت است که حد نهایی نیرویی که میلگرد بدون تغییر شکل پلاستیک میتواند تحمل کند و یا حداقل میزان نیرویی که فلز در آن دچار تغییر شکل پلاستیک می‌شود.

 

تنش تسلیم میلگرد A3 (مقاومت تسلیم میلگرد A3)

با توجه به مطالب گفته شده، متوجه شدیم که در ساخت و ساز، اهمیت تنش تسلیم چقدر زیاد است و با توجه به ماهیت میلگرد A3 دریافتیم که این میلگرد چون در رده میلگردهای سخت قرار می‌گیرد، برای خم کردن و جوشکاری مناسب نیست. از طرفی چون میلگرد A3 میلگرد اصلی سازه‌ها و به عنوان میلگرد طولی تیرها و ستون ها استفاده می‌شود، میزان تنش تسلیم آن از اهمیت بالایی برخوردار است. میزان تنش تسلیم میلگرد A3‌ برابر ۴۰۰ مگا پاسکال است. همچنین در آیین‌نامه‌ها، این میلگرد در رده مقاومتی S400  قرار دارد. میلگرد در این استاندارد نیز بر اساس میزان تنش تسلیم نام‌گذاری می‌شوند که عدد ۴۰۰ نمایانگر میزان تنش تسلیم میلگرد است.

 

فرمول محاسبه تنش تسلیم میلگرد a3

 

از طرفی برای میلگرد A3‌ در استاندارد ۳۱۳۲، بر اساس نوع آج میلگرد، دو دسته‌بندی آج ۴۰۰ و آج ۴۲۰ تعریف شده است که اعداد ۴۰۰ و ۴۲۰ نمایانگر میزان تنش تسلیم میلگرد A3 بر اساس نوع آج آن است. با این حال، با توجه به سخت بودن ساختار میلگرد A3، در برخی موارد مانند ساخت و ساز در مناطق زلزله خیز یا مناطقی که در معرض باد شدید قرار دارند، گاهی استفاده از میلگردهایی انعطاف پذیرتر و یا دارای تنش تسلیم بالاتر پیشنهاد می‌شود. امروزه خوشبختانه کارخانه‌های تولیدکننده میلگرد برای محصولات تولیدی خود، برگه آنالیز صادر می‌کنند که میزان تنش تسلیم و همچنین مقاومت کششی میلگرد نیز در آن ذکر شده و مصرف‌کنندگان می‌توانند با خیال راحت محصول مورد نظر خود را خریداری نمایند.

 

جدول مقاومت کششی میلگرد

استاندارد روسی GOST 5781 که پیش از این به آن اشاره کردیم، قدیمی‌ترین استاندارد مورد استفاده برای تولید میلگرد در ایران است. دسته‌بندی میلگرد قید شده در آن، برای نام‌گذاری انواع میلگرد در بازار نیز استفاده می‌شود. بر اساس این استاندارد، میلگردها به چهار دسته A1، A2، A3 و A4 تقسیم می‌شوند. در این دسته‌بندی، A1 به معنای میلگرد ساده بوده و سایر دسته‌ها مربوط به انواع میلگرد آجدار است. لازم به ذکر است که در بین انواع میلگرد آجدار، میلگرد A4 کاربرد کمتری دارد. جدول مقاومت کششی میلگرد و مقاومت تسلیم پرکاربردترین انواع آن بر اساس استاندارد GOST 5781، به شرح زیر است:

 

جدول مقاومت کششی میلگرد a3

 

کلام آخر

در این مقاله به بررسی میلگرد a3 و تنش تسلیم میلگرد a3 پرداختیم. شرکت مدیران آهن زاینده رود همواره در تلاش برای حفظ رضایت مشتریان خود بوده و در این راستا محصولاتی را ارائه می‌نماید که از لحاظ استانداردها و کیفیت در بالاترین سطح خود قرار دارند. شما عزیزان در صورت نیاز به خرید میلگرد A3 می‌توانید با کارشناسان ما با شماره ۰۳۱۳۴۱۵۵ در تماس باشید و از قیمت لحظه‌ای میلگرد فولادی باخبر شده و سفارش خود را ثبت نمایید.

 

خرید میلگرد a3 از مدیران آهن

اشتراک در:
concrete-rebar-splicing-types
انواع وصله میلگرد آجدار در بتن
۱۴ دقیقه مطالعه۱۸ آذر ۱۴۰۳
gost-rebar-a2-a3-specifications
مقایسه مشخصات میلگرد آجدار A2 و A3
۴ دقیقه مطالعه۲۰ آذر ۱۴۰۳