MODIRANAHAN
قبل از هر خرید مشورت کنید

نبشی St52 چیست؟ کاربرد و قیمت آن

تاریخ انتشار: ۲۰ اسفند ۱۴۰۱
تاریخ به روز رسانی: ۴ مرداد ۱۴۰۳
مدت مطالعه: دقیقه
نویسنده: تیم محتوای مدیران آهن

نبشی St52 یکی از محصولات فولادی است که در صنعت کاربرد فراوانی دارد. نبشی فولادی به طور کلی می تواند در گرید های مختلفی تولید گردد. نبشی St52 محصولی است که گرید فولاد آن St52 باشد. شما در این مقاله با کاربردهای نبشی st52 و st37 کاملا آشنا می شوید.


قیمت نبشی در بازار آهن

پیشرفت تکنولوژی در زمینه تولید انواع محصولات فولادی باعث شده است تا مهندسین طراح برای پروژه های خود دست باز تری پیدا نمایند. پیش از این به دلیل کم بودن تنوع محصولات فولادی همواره مهندسین مجبور بودند از آن گرید های فولادی که تولید می گردد استفاده نمایند. گاه مشخصات محصول مورد استفاده با محصول مورد نیاز مطابقت دارد اما گاهی مشخصات محصول کمتر یا بیشتر از آیتم مورد نظر می باشد. در مواردی که مشخصات محصول نسبت به آیتم انتخابی کم باشد مهندسان مجبورند از ضخامت های بالاتر بهره گیرند اما در زمانی که مشخصات بالاتر باشد عملا موردی نداشته و تنها هزینه های پروژه افزایش می یابد. اما با پیشرفت تکنولوژی ساخت تنوع گرید های فولادی به قدری زیاد شده است که برای هر نوع تحلیلی یک نوع گرید و محصول فولادی می توان یافت. یکی از این انواع محصولات فولادی همین نبشی St52 می باشد که برای مقاصدی با استحکام بالا به کار می رود.

نبشی های فولادی St52 و St37

نبشی St37 و نبشی St52

نبشی می تواند با جنس های متفاوتی تولید گردد. با توجه به جنس متریال مورد استفاده برای تولید نبشی فرآیند تولید متفاوتی می تواند به کار گرفته شود. همانگونه که در مقاله های پیشین به طور مفصل شرح داده شد نبشی به دو طریق تولید می گردد. نبشی که مستقیما در طی فرآیند نورد گرم بر روی شمش فولادی تولید می گردد که به نبشی فابریک موسوم است و نبشی که پس از تولید ورق و انجام عملیات نواربری به صورت پرسی از ورق سیاه یا دیگر انواع ورق تولید می گردد. نبشی St37 از جمله محصولات فولادی است که با استفاده از ورق سیاه St37 تولید می گردد. بنابراین این نوع نبشی عملا پرسی به حساب می آید. دامنه ضخامت آن از 2 تا 6 میلیمتر متغیر است و عموما کاربردهای ساختمانی برای آن در نظر گرفته می شود. اما در مورد نبشی St52  وضعیت کمی متفاوت است. می‌دانیم ورق های سیاه St52 عموما در ضخامت های بالا تولید می  گردند. این در حالی است که نبشی پرسی معمولا در ضخامت های پایین 6 میلیمتر تولید می گردد بنابراین امکان تولید نبشی St52 به صورت پرسی مقدور نمی باشد. پس به طور حتم می توان گفت نبشی St52 به صورت فابریک تولید می گردد.

نحوه تولید نبشی St52

پیشتر دیدیم ورق سیاه St52 عموما در ضخامت های بالا تولید می گردند. بر خلاف ورق St37 که دامنه ضخامتی 2 تا 16 میلیمتر را پوشش می دهند، ورق های St52  از ضخامت 6 میلیمتر به بالا و عموما ضخامت های بالاتر نظر 20، 30 و یا حتی 50 میلیمتر را در بر می گیرند. از این رو نمی توان انتظار داشت نبشی St52  با استفاده از فرآیند فرمدهی سرد یعنی عبور ورق سیاه نواربری شده از میان دستگاه قالب تولید گردد، بلکه می بایست از طریق فرآیند گرم و پس از اعمال نورد گرم بر روی شمش های گداخته تا بیش از 900 درجه سانتیگراد تولید گردد. اصولا محصولات تولید نورد گرم نیز در چند مرحله و پس از عبور از چندین ایستگاه غلتک تولید می گردد. به محصولاتی که از این طریق تولید می شوند فابریک گفته می شود از این رو نبشی St52 نیز به نوعی نبشی فابریک در نظر گرفته می شود. اگرچه می توان با انتخاب گرید مناسب فولاد نبشی St37 را نیز به صورت فابریک تولید نمود. همچنین دیگر انواع گرید ها از جمله فولادهای S235 و یا S335 و ... می تواند در تولید نبشی فابریک به کار گرفته شود.

مشخصات نبشی St52

از آنجایی که هر کدام از محصولات فولادی دارای خواص مشخصی می باشند، نبشی St52  نیز از این قاعده مستثنی نبوده و می توان مشخصات آن را به صورت مشخصات شیمیایی نبشی St52، مشخصات ظاهری و خواص مکانیکی نبشی St52  مطرح نمود.

  • مشخصات شیمیایی نبشی St52

در جدول شماره 1 استاندارد DIN 17100 که در برگیرنده اطلاعات مربوط به فولاد های ساختمان از جمله St52 می باشد مشخصات شیمیایی این نبشی آمده است. در اینجا می خواهیم مشخصات شیمیایی نبشی St52 را در کنار فولادهای St37 و همچنین فولادهای  S235JRو S355J2 قرار داده و به بررسی درصد عناصر موجود در این فولادها بپردازیم. دلیل این امر هم نزدیک بودن این فولادها می باشد. البته لازم به ذکر است فولادهای  S235JRو S355JR بر اساس استاندارد BS EN 10025 می باشد.

مشخصات شیمیایی نبشی St52 به مشخصات فولاد S355J2 نسبتا نزدیک تر است. همچنین مشاهده می شود فولاد St37 به فولاد S235JR نزدیک است از این رو در جاهایی که نقشه های مهندسی یکی از انواع این نبشی ها را انتخاب کرده باشند می توان از جایگزین آن نیز بهره گرفت. همچنین در مورد نبشی St52  مشاهده می شود این نوع نبشی دارای کربن بیشتری بوده لذا خواص جوش پذیری آن به نسبت پایین می آید. از طرفی سختی و استحکام نبشی St52 بیش از سختی و استحکام نبشی St37 می باشد.

  • مشخصات ظاهری نبشی St52

نبشی St52 که از متریال فولاد ساختمانی Mild Steel تولید می شود همانند مشخصات ظاهری کلیه محصولاتی که از این نوع فولاد تهیه می شود دارای ظاهری سیاه رنگ و همراه با زنگ زدگی می باشد. همانگونه که در مشخصات شیمیایی نبشی St52 نیز گفته شد عناصر رایج در فولاد معمولی در این محصول دیده می شوند لذا این فولاد در مقابل زنگ زدگی مقاومتی ندارد. از این رو در بیشتر پروژه ها به محض دریافت بار نبشی St52 اقدام به رنگ زدن یا اعمال پرایمر می نمایند. این کار باعث می گردد عمر محصول بیشتر گردد. البته بد نیست در اینجا یادآوری شود در هنگامی که قصد جوشکاری قطعات بریده شده از نبشی وجود داشته باشد کلیه رنگ آمیزی ها باید زدوده شود و در حد امکان منطقه ای که می بایست جوشکاری شود از کلیه مواد زاید پاک گردد.

بیشتر بدانید: تولید کنندگان نبشی

کاربردهای نبشی St52

همانگونه که در بحث نبشی های گفته شده است کاربرد عمومی نبشی تولید فریم Frame یا قاب فلزی می باشد که به طور کلی برای همه ی نبشی ها صادق است. اما ابعاد و اندازه های قاب های مورد نیاز در صنعت همواره بزرگتر و نیازمند مشخصات فیزیکی و مکانیکی قوی تری است از این رو نبشی St52 تولید و الزامات چنین قاب هایی را برآورده می نمایند. همچنین از دیگر کاربردهای نبشی در صنعت می توان استفاده از نبشی برای ساخت ساپورت سازه ها می باشد. ساخت دکل های مخابراتی بزرگ و یا پلتفرم های فلزی نیازمند قطعات مختلف فلزی است که از جمله می توان به نبشی اشاره نمود. در جاهایی که نیاز به تحمل وزن بالا می باشد نبشی St52 گزینه مناسبی می باشد. همچنین برای ساخت ساپورت برای لوله ها در مسیرهای خط لوله و یا واحد های پالایشگاهی می توان از نبشی St52 بهره گرفت.

اشتراک در:
bed-joint-reinforcement
میلگرد بستر چیست | کاربرد و ویژگی ها
۵ دقیقه مطالعه۱۷ مرداد ۱۴۰۳
what-is-flow-stress
تنش سیلان یا Definition of Flow Stress چیست؟
۶ دقیقه مطالعه۳ مرداد ۱۴۰۳
steel-door-window-profiles
آشنایی با انواع پروفیل درب و پنجره
۹ دقیقه مطالعه۳ مرداد ۱۴۰۳